Nyföretagarstipendiet

Umeå Fabriks- och Hantverksförenings
Nyföretagarstipendie år 2005.

Varje år delar Umeå Fabriks- & Hantverksförening ut ett Nyföretagarstipendium på 10.000 kr. Stipendiet delas ut till den företagare eller annan person som genom sin utbildning och verksamhet har fört hantverkstraditionen vidare.

2005 års pris gick till Linda Bergkvist. Hon är frilansande digitalkonstnär, ett begrepp som är okänt för många. Hon målar på sin dator med hjälp av en digitalpenna och ställer ut sina alster på webbaserade gallerier. Hennes hemsida http://www.furiae.com/ har runt 100 000 besökare varje månad.

Linda är något av en expert på att utforma fantasyvarelser och arbetar mycket med konceptkonst. Det innebär att en regissör kan be henne måla en varelse till en film. Till Disney har hon gjort flera sådana uppdrag. Dessutom har hon jobbat med två stora biofilmer, en siffra som kommer att bli tre våren 2006. Hon skriver och målar nu en egen sagobok, anpassad för vuxna. Boken är snart färdig och ska ges ut av det australienska förlaget Ballistic publishing.

Hon hyllas ständigt för hennes extrema skicklighet i olika forum för digital konst och har vunnit flera priser. Två Exposé Master Awards. Senaste priset, Grand Prize Winner. Och sist men inte minst Umeå Fabriks- och Hantverksförenings Nyföretagarstipendie år 2005.

Artikel i VF

2004 Radio Umeå - Robert Jacobsson
2003 Glödheta Anna-Carin Öhgren & Ulf Sankala
 
www.hanverksforeningen.se
 Startsida
 Föreningsinfo
 Entreprenörssidan
 Månadsbladet
 Aktiviteter
 Polinärmöte
 Kortbytardagen
 Nyföretagsstipendie
 Vardagsrummet
 Medlemsregister
 Kontakta oss
 Bli medlem
Site Map
   
     
 
 
Copyright 2002-2007 Välkommen AB ®