Oktober månads lunchmöte hos Café Kakmonstret

Oktober månads Lunchmöte hölls på Café Kakmonstret med Palt eller soppa till Lunch.

dsc086712

Ett 35 tal personer hade mött upp och var spända på att få lyssna till våra nominerade till Hantverkspriset på Umeågalan den 10 November på Nolia. Efter att alla ätit sin lunch så började Löbe Granit AB med Anna Lönnberg Brännström och hennes bror Per Lönnberg som berättade om företagets utveckling.

dsc086662Verksamheten har under alla år bestått av traditionellt stenhuggeri med huvudsaklig inriktning mot tillverkning av gravstenar. I samband med generationsskifte nummer fyra har en medveten förändring av verksamheten skett och produktsortimentet utökats och numera består en stor del av tillverkning av olika typer av inredningssten, såsom köksbänkar, bord, brickor, bänkar, utekök mm. Ett lysande exempel på där gammalt möter nytt!

Vår motivering: Traditionellt hantverksföretag med stor specialistkunskap som utvecklat sitt produktsortiment och hittat nya marknader.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Därefter så lyssnade vi till nästa företag som vi nominerat till hantverkspriset. Eljest, Bobackarama AB, Ida Hillebjörk. Ida berättade med inlevelse hur hela hennes resa till det hon har idag hade varit både upp och ner som det oftast är när man har en idé och vill förverkliga den.

dsc0867345Ida har drivit sin verksamhet i ca 10 år i en rad olika skepnader såsom Pop shop, design av t-shirts, design av klänningar mm och nu en designbutik i centrala Umeå. Dessutom arbetar hon med utsmyckningar, just nu aktuell med en utsmyckning till Hjältarnas Hus. Ida är en sann företrädare för konsthantverket, både i egen regi och genom att marknadsföra andra tillverkares produkter. Detta märks främst genom det urval hon gör. Hon väljer gärna det som sticker ut.

Vår motivering: Hon har utmärkt sig genom att hålla hög kvalitet på egna och andras produkter och genom att välja sådant som är ”nalta eljest”. Hon är en riktig idéspruta!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Avslutande företag som presenterades var AB Norrskydd, som presenterades av en av deras anställda då Malin Höök och Martin Järbur hade förhinder men det gjorde han på ett informativt sätt.

dsc08675norrskydd

Bolaget har länge varit verksamt inom lås- och säkerhetsbranschen, en bransch som genomgått stora förändringar de senaste åren. Bolaget har föredömligt anpassat sig till dessa förändringar och utökat sitt verksamhetsområde, både geografiskt och produktmässigt. Bolagets viktigaste arbetsområde är att skapa pålitliga och smarta säkerhetslösningar för fastighetsägare, mindre och större företag, myndigheter, banker m.m. Bolaget har haft en mycket gynnsam utveckling vad gäller omsättning, antal anställda och årsvinst och bolaget siktar medvetet framåt genom att ytterligare utveckla produktsortiment/tjänster och etableringsorter.

Vår motivering: En pålitlig och smart entreprenör som medvetet arbetar med utveckling av säkerhetslösningar både vad gäller utbud och geografiskt placering.

Nu är det bara att avvakta tills vinnaren presenteras på Umeågalan den 10 November, detta blir verkligen spännande.

dsc086774

 

 

 

 

 

Lunchmötet avslutades med att Margareta Olsson tackade deltagarna med förhoppning att vi ses 29 November på AIT. Läs under kommande lunchmöten om detta företag.

 

Kommentera