Aktuellt

Här kan du läsa om våra medlemmar i fokus

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

En annons som vi vidarebefordrar till våra medlemmar från en av våra medlemmar

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ronny Hedman och Jens Lundqvist.

Får nya stora uppdrag – Umeåbolaget anställer

Publicerad idag 9 Mars från VK Affärsliv 24

Umeåbolaget AIT stärker organisationen – presenterar två erfarna nyförvärv.

Det fortsätter att gå bra för Advanced Integration Technology Umeå AB (AIT Umeå), med kunder som Boeing, Airbus och Bombardier. För att möta den stora efterfrågan anställs nu Ronny Hedman och Jens Lundqvist, båda med gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin.

– Vi får in två medarbetare med precis de kvaliteter vi letat efter, säger Mikael Nensén, vd på AIT Umeå.

AIT Umeå grundades i Umeå för tio år sedan och är ett helägt dotterbolag till amerikanska AIT. Bolaget – med affärsområdena mobilitet, industriautomation och svets/smide – arbetar med avancerad tillverkningsteknik för flygindustrin. Företaget har på sistone fått flera stora uppdrag och därför stärks teamet i Umeå upp.

Ronny Hedman tillträder som produktionskoordinator, med ansvar för samordning, planering och styrning av bearbetning och montering. Han har en bakgrund inom logistik och producerande företag och har tidigare arbetat på Martin & Servera, Armstrong, Volvo och Ålö, i de flesta fall som chef och ledare.

Jens Lundqvist kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och är Umeåbo sedan ett år tillbaka. Han har varit verksam som produktionstekniker och konstruktör på bland annat BAE Systems och som konsult hos Sigma Industries. Jens stärker upp AIT på konstruktionssidan.

AIT Umeå grundades 2006 och redan 2009 startade bolaget att producera maskiner på export. Umeåanläggningen utvecklar fordon för förflyttning av material. Det kan vara en transportvagn som flyttar en flygplanskropp in i lackeringshallen, verktyg för montering av planets dörr-ram eller en automatisk vagn för bogsering

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Välkänd frisör öppnar nytt i Umeå

Publicerad 15 feb 2017  på VK Affärsliv 24

Nu öppnar frisören Art by Wixners en ny salong i Umeå. Öppning sker på Marielund, granne med Ica Kvantum och Burger King.

– De flesta i dag väljer att öppna verksamhet i centrum eller på Avion, men vi har valt att titta på andra saker när det gäller vår nya lokal – faktorer som flöde, behov och nytänk, säger Jonas Wixner som driver salongen med sin fru Therese.

Han menar att en av anledningarna till att man valde området var att det till stor del saknas frisörer i närheten.

– Det blir en salong med nytänk. Trend är ett av orden som genomsyrat arbetet med salongen – och den får även namnet Trend by Wixners, säger Therese Wixner.

I dag driver de en av Sveriges äldsta salonger, Öst på stan i Umeå, med en barbershop med tre stolar och en damavdelning med fyra stolar.

– Vi har även en unisexavdelning på fyra stolar, säger Jonas Wixner.

Paret berättar att de kommer anställa mellan fem och sju frisörer i samband med satsningen.

Verksamheten beräknas öppna i april, maj.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bilhandlare i Umeå blev årets återförsäljare

Publicerad 10 februari 2017 i VK Affärsliv 24

 

Bilhandlaren Umeå Van Service vann förra helgen pris som Årets återförsäljare av Isuzu Sverige. – Jätteroligt, säger försäljningschefen Andreas Israelsson.

Umeå Van Service, som ligger på Västerslätt, har sålt Isuzu pickuper sedan 2007 – och efter att varje år legat i toppen försäljningsmässigt kan bilfirman nu stoltsera med förstaplatsen.

– Det är jätteroligt att vi blir tilldelade priset som den återförsäljare som sålt flest pickuper i hela Sverige, säger Andreas Israelsson.

Han fortsätter:

– Det är kul att man nu ser så många Isuzu pickuper längs våra vägar. Det är en robust och outtröttlig slitvarg som är byggd för att hålla länge – och det uppskattas hos våra köpare.

Andreas Israelsson var nere i Stockholm förra helgen för att ta emot priset.

– Jag vill verkligen tacka Isuzu Sverige och alla våra kunder som valt oss som leverantör. Den här utmärkelsen tar jag som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.

Umeå Van Service säljer såväl begagnade som nya personbilar och transportbilar – Isuzu, Dodge, Chevrolet, Fiat, Opel och Jeep bland annat.

Företaget grundades 1987 av Ingemar och Catrin Micaelsson och firar därmed 30-årsjubileum i höst.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ida

Designern: Har gjort barn i Umeå till superhjältar

Publicerad  på Affärsliv24.

 Under hösten har Umeådesignern Ida Hillebjörk arbetat på ett mönster speciellt för Hjältarnas Hus. Mönstret ska bli kuddar och föreställer barn som superhjältar i klassiskt serietidningsformat.

Ida Hillebjörk har byggt mönstret utifrån foton som allmänheten skickat in på sina barn. Fotografierna har ritats om till enfärgsbilder där barnen avbildats som superhjältar i klassiskt serietidningsformat. Mönstret ska tryckas på tyg som i första hand blir till kuddar – och från och med nu finns de till försäljning i butiken Eljest.

Hela vinsten går till Hjältarnas Hus.

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att ha ett samarbete med Hjältarnas Hus. Det är ett roligt uppdrag och det känns fint att kunna bidra med något som hjälper en sådan organisation, säger Ida Hillebjörk.

När huset står färdigt sommaren 2017 ska kuddarna finnas med som en del av inredningen, men de ska också gå att köpa där.

– Huset ser ut att bli jättefint, jag har fått se några ritningar och idéer. Bland annat kommer det att vara olika färger på olika rum i huset. Tyget till kuddarna kommer finnas i tre kulörer som jag hämtat från gymmet, data- och spelrummet samt lekrummet. Det kommer att bli jättesnyggt, säger Ida Hillebjörk.

Christer Nederstedt är projektledare för Hjältarnas Hus i Umeå och träffade Ida Hillebjörk när hennes butik låg på Kungsgatan.

– Jag förstod genast att hon var rätt person att hjälpa oss med något som blir unikt för Hjältarnas Hus. Vi bestämde båda att vi gör något som man kan hålla i, bara titta på och krama hårt, när man vill. Det blev en kudde med riktiga hjältar. Självklart hoppas vi på att försäljningen av kuddarna går bra och att de sprids. Oavsett hur många vi säljer så kommer de att vara unika, säger Christer Nederstedt.

I Sverige finns det sex sjukhusregioner. Fem av dessa har ett anhörighus kopplat till sitt regionsjukhus. I Norra regionen saknas detta, trots att området spänner över mer än halva Sveriges yta med de ingående länen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vår medlem Personalkollen fick pris för sitt arbete!

Läs artikel genom att klicka på länken nedan.

Umeåföretag prisades för sitt säljarbete

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ännu ett fint pris till en av våra medlemmar!

coloramalogo

colorama

Arjo Färghallen Invest AB 
Stefan Lundberg VD Colorama på Stora Birk, Umeå

Colorama i Umeå prisades vid färgbranschens egen Oscarsgala.

Butiken erhöll stora prestigepriset Guldburken för förtjänstfulla insatser. Priset utdelades vid en gala i Erikbergshallen i Göteborg. Galan heter Guldburken och arrangerades för femte året.

Bakom galan står Jotun, producent av färg och pulverlacker.  Förutom prisutdelning i totalt fem kategorier bjöd galan på underhållning med Miriam Bryant på scen.

Artikel bild o text hämtad från VK.se Affärsliv 24. Publ. 2016-11-22

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Idag fick Löbe Granit AB fint besök av kommunens Näringslivsutskott!

Roligt att årets vinnare av vårt Hantverksstipendium även uppmärksammas av kommunens styrande!  LÖBE GRANIT AB.

img_2011

Bilden hämtad från Hans Lindbergs Facebooksida 2016-11-21

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vår Hantverksprisvinnare Löbe Granit AB öppnar en Pop Up Butik i AVION !

Öppnar den 26 Nov  – 23 Dec . Läs mer på inredningssten.se !

23

1

Bilder från Inredningssten.se

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Det går framåt för våra nominerade till Hantverkspriset 2016.

Här nedan kan du läsa om NORRSKYDD AB som expanderar.

dsc08681

Artikeln publicerad i VK Affärsliv 24.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UMEÅGALAN 2016

Årets Hanverksstipendium tilldelades  LÖBE GRANIT AB på UmeåGalan 2016.                     lobe-granit

fb_img_1478866401245ug2016-akt2-7043-1200pxl-1

ug2016-akt2-7044-1200pxl-12ug2016-akt2-7092-1200pxl-1ug2016-akt2-7051-1200pxl-1 ug2016-911            a

Vi från Umeå Fabriks o Hantverksförening vill Gratulera alla våra nominerade företag och hoppas att ni känner er som vinnare trots att ni inte nådde ändra fram. Naturligtvis ett extra GRATTIS till LÖBE GRANIT AB !

Här är flera Medlemmar hos oss som blev Vinnare på UmeåGalan 2016

APTUM AB årets Tillverksföretag 2016

      aptumlogo

ug2016-akt2-7291-1200pxl-1aptum

Bilder publicerade av VK Affärsliv 24  på VK.se  samt Umegalan.se

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rivstart för lyxbilar

Publicerad 20 nov i VK Affärsliv 24.

Affärsliv24. På en vecka har sex Porsche-bilar sålts i gallerian Utopia.

Det var förra helgen som Porsche öppnade i gallerian och försäljningen har gått bättre än företaget vågat drömma om.

– Ambitionen var främst att visa upp oss för nya potentiella kunder, inte att sälja, men det är jättekul att försäljningen gått så bra,  säger Johan Kriström, vd för Porsche Center Umeå.

De flesta galleribesökarna nöjde sig med att kasta längtansfulla blickar, eller ta en selfie,  vid bilarna upp i miljonklassen och uppåt.

– Vi har funderat hur det moderna bilköpandet ser ut och funnit att vi återförsäljare i större utsträckning måste anpassa oss och hitta nya sätt att nå våra kunder,  säger Johan Kriström.

Bilaffären kommer att  finnas i gallerian under en begränsad tid, en så kallad pop-up butik, fram till sista december.

img_9071

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nu öppnar vår medlem Porsche Center ytterligare en butik nu i Utopia Gallerian.

Läs mer i VK.se Affärsliv 24.  Publicerat 2016 11 10

dsc_1661

Foto Torbjörn Arvidsson VK.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vår medlem designern Bo Zolland presenterar i VK en revolutionerande elbåt i Kolfiber och med bärplan.

Publicerat i VK 2016 11 02

dsc08692-2

Läs mer om detta i VK eller se filmen på VK.se !

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

norrskyddnorrskydd-i-lule

2016-10-29  VK

I våras lanserades säkerhetsföretaget AB Norrskydd, med verksamheter i Piteå, Lycksele, Umeå och Örnsköldsvik. För en dryg månad sedan expanderade Norrskydd även till Skellefteå, och nu är det Luleås tur.

I Luleå öppnar Norrskydd upp dörrarna för en entreprenadavdelning som initialt ska inrikta sig på kameraövervakning, larm och passersystem.

– Med tanke på regionens stora tillväxt känns det här som ett naturligt steg, säger Andreas Jakobsson, marknadsansvarig på Norrskydd.

Norrskydd har rekryterat ett flertal nya kollegor under hösten och kommer snart att söka fler medarbetare, bland annat till Luleå.

– Vi söker efter personer som delar vår ambition och som har erfarenhet från olika delar av säkerhetssegmenten. Norrskydd jobbar med lås, larm, CCTV och passersystem så det är kunskaper inom dessa områden som kommer att efterfrågas, säger Malin Höök, HR-chef på Norrskydd.

Martin Järbur, vd, berättar att företaget just nu är i slutskedet av en pågående certifieringsprocess för att bli SBSC certifierad anläggarfirma även inom inbrottslarm.

– Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på brand, inbrottslarm och kameraövervakning. I Umeå ska vi därför söka ytterligare en behörig ingenjör till uppdraget att ansvara för och utveckla vår övervakningsverksamhet i Västerbotten, säger han.

Artikeln kopierad från VK Affärsliv 24, Elin Olsson.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

aptumlogo

Publicerad i fredags 21 Sept kl 09.00 på  VK Affärsliv24.

Gustav Paringer – kan bli Umeås bästa vd.

 Gustav Paringer, vd på Aptum, har valts ut till en av de fem kandidater som har chansen att utses till Umeås bästa vd.

gustav

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

den 14 oktober 2016 kl 16:03 ·

alevalogo

Idag träffade vi Annie Lööf under hennes besök i Umeå tillsammans med lokala företagare. Det är inspirerande att få prata med de som bestämmer om de frågor vi brinner för – utveckling och kvalitet inom äldreomsorgen. Och det är ju inte varje fredag man får träffa en partiledare.

aleva-2

Publicerat på ALEVAS Facebook sida.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

artbywixners

Publicerad 6 oktober 2016

Vår medlem har gått till Final på Royal Albert Hall för Umeåfrisör

Samuel Pettersson Den här hårkreationen tog Jonas Wixner ända till finalen i London. Fotograf Samuel Petterson står bakom bilden.

”Alternative Hair Show” är en internationell hårtävling som avgörs på Royal Albert Hall i London nästa helg. Jonas Wixner kommer tävla i klassen avantgarde – men vägen till finalen var inte helt problemfri.

För att delta i tävlingen skulle Jonas Wixner skicka in en bild på en kreation han gjort, en fantasyvision som en hyllning till Umeå, Västerbotten och samerna. Wixner gjorde frisyren men ville också att modellen skulle vara klädd som same. Något som blev problematiskt.

– Det är känsligt att låna samekläder när man inte är same, säger Therese Wixner, vd för Art by Wixners och berättar att projektet höll på att stranda flera gånger på grund av just detta.

Det löste sig dock till slut och kreationen tog honom ända till final.

Under finalen är temat Odyssés och till den har Wixners tagit hjälp av ett Umeåteam; kläddesignern Tomas Ponga som syr upp en Oddysséklänning med sameinspiration och modellen Josefin Poopuu som under finalen kommer visa upp hårkreationen och klänningen på catwalken.

– Jag ser mig själv som en vinnare bara genom att ha kommit dit, men när väl är där har man ju en tävlingsmänniska i sig och vill vinna, säger Jonas Wixner.

                                                                              Materialet kopierat från  Affärsliv 24 / VK.se

Föreningen önskar lycka till.

Uppdatering av finalen.

Tyvärr vann inte Jonas Wixner, men det måste ändå varit ett äventyr och en ära att få deltaga i finalen med de 16 bästa!

En bild från scenen, på Jonas avantgarde modell Josefin när hon i Royal Albert Hall. Top 16 stylisterna från världen som var i final.                                              Materialet från Wixners Facebooksida.14682071_1077026879017664_3347325058889732300_ojonas

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

avtre1

Företag bygger ny studio mitt i Umeå

Publicerad 11 maj 2016 VK Affärsliv 24

Affärsliv24. Intresset för media och video är hetare än någonsin, men för företag som vill producera film kan kostnaden vara ett hinder. Nu har Umeåföretaget Avtre byggt en 100 kvadratmeter stor greenscreen-studio mitt i Umeå som man hyr ut – för 99 kronor i timmen.

– Vi har byggt studion för vi tyckte att det inte fanns något prisvärt alternativ. Flera av alternativen är dyra och mycket av magin görs egentligen i datorerna och inte i själva studion, säger Henrik Vinroth, vd på Avtre.

Han fortsätter: – Här får man en studio som är lättillgänglig och där allt finns på plats. Man slipper lägga en massa tid på att rigga ljus och annat. Det kan till exempel vara en vd som ska kommentera kvartalsrapporten – i studion kan man skicka upp honom på en bergstopp eller vad som helst. Studion ligger på Skolgatan, på innergården bakom det som var Sandbergs El.

– Det finns 20–30 små produktionsbolag i Umeå. Hos oss har de möjlighet att erbjuda sina kunder att köpa video till ett pris som blir rimligt, säger Henrik Vinroth. Avtre producerar också film, samtidigt som man jobbar med en egen videoplattform för klickbar media.

– Men vi vet att Umeå blomstrar av talanger av olika slag och ser inget motsatsförhållande eller någon konkurrensrisk. Tillsammans skapar vi bara fler och bättre möjligheter till samverkan. I och med detta tror jag även att vi kan vara en pusselbit för att vidareutveckla den digitala mediaproduktionen, säger Henrik Vinroth och tillägger: – Och det absolut viktigaste är att tittaren får bättre media, i alla dess former. Och kanske kan vi vara en pusselbit för att ta Umeå ytterligare ett steg framåt inom den digitala industrin. Han hoppas nu att företagen i stan ska börja använda sig mer av video.

– Det är det nya sättet. Kidsen använder redan snapchat, men den äldre generationen – alltså de som är över 25 – skriver fortfarande, säger Henrik Vinroth och skrattar.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++